Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Revbensspjället blir underbart mört när det är förkokt och det är en sak man gör dagen innan! När det är dags för grillfesten grillas det helt enkelt med en god kryddig grillmarinad.
Lägg revbensspjället, ev halverat, i en gryta med kokande, saltat vatten, morot, lök, lagerblad, tomat. Koka sakta 1 1/2 tim tills köttet börjar lossna från benet. Dra grytan från spisen och låt köttet ligga i ytterligare 30 min med locket på. Ta upp, låt det svalna och skär loss benen från varandra.
Rör ihop marinaden. Lägg benen med marinaden i en plastpåse minst 1 timme och gärna till nästa dag.
Ta upp dem, salta lätt och grilla ca 4 min på var sida. Pensla även lite under grillningen.