Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillmarinerad karré eller entrecôte

Kött som är marmorerat är det bästa köttet att grilla. Det blir saftigt och gott.

Grillmarinerad karré eller entrecôte
Grillmarinerad karré eller entrecôte
Grillmarinerad karré eller entrecôte

Ingredienser

  • 250 gkarrékotletter- tjocka

Grillmarinad

  • 0,5 dljapansk soja
  • 0,5 dlrött vin
  • 3 mskolja
  • 3 mskvinäger
  • 2 mskhonung
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tsksvartpeppar- krossad
  • 2 tskancho chili- , finhackad
  • 1 tsksnabbkaffepulver
  • 2timjan- kvistar
  • 10koriander- blad färsk

Gör så här

  1. Mixa ihop marinaden. Lägg köttet tillsammans med marinaden i en påse minst en timme gärna längre eller till nästa dag.

  2. Grilla karrén 7–8 minuter entrecôten 3–6 min på varje sida. Pensla med marinad under grillningen. Försök att inte vända köttet mer än en gång, för då blir det saftigast.

Vad tyckte du om receptet?