Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost

Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost är förfinad husmanskost. Sötman från tomaterna i bönragun passar bra till det salta fläsket.

Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaostGrillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaostGrillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gsidfläsk- rimmat, skivat
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1gul lök- liten
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 2 burkarbönor- gärna i olika färger (à 400 g)
  • 150 gfetaost

Garnering

  • mangoldskott

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 2 min. Häll över ­tomater och krydda med salt. Koka ­under lock ca 10 min. Krydda med salt.

  2. Spola bönorna i kallt vatten och vänd ner dem i tomatröran.

  3. Stek eller grilla fläsket knaprigt i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  4. Smula fetaosten över bönorna och servera till fläsket. Garnera med ­mangoldskott.

Vad tyckte du om receptet?