Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost

Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost är förfinad husmanskost. Sötman från tomaterna i bönragun passar bra till det salta fläsket.

Mattias Larsson
Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost
Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost
Grillat rimmat sidfläsk med bönragu och smulad fetaost
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gsidfläsk- rimmat, skivat
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1gul lök- liten
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 2 burkarbönor- gärna i olika färger (à 400 g)
  • 150 gfetaost

Garnering

  • mangoldskott

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 2 min. Häll över ­tomater och krydda med salt. Koka ­under lock ca 10 min. Krydda med salt.

  2. Spola bönorna i kallt vatten och vänd ner dem i tomatröran.

  3. Stek eller grilla fläsket knaprigt i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  4. Smula fetaosten över bönorna och servera till fläsket. Garnera med ­mangoldskott.

Vad tyckte du om receptet?