Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillat lammytterlår och korv

Grillat lammytterlår och korv
Grillat lammytterlår och korv
Grillat lammytterlår och korv
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1 dlättiksprit
  • 2 dlsocker
  • 3 dlvatten
  • 12steklökar- röda (smålökar)
  • 600 glammytterfilé
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 4lammkorvar- á cirka 30 g
  • 12gröna sparrisar
  • 12toppmurklor- eller annan favoritsvamp
  • 2vitlök
  • 2 dllammbuljong- cirka mörk
  • 1schalottenlök
  • 0,5citron
  • sherryvinäger- god
  • 30 gdill
  • pepparrot

Gör så här

  1. Blanda en lag av ättika, socker och vatten. Koka löken mjuk och häll över den kalla lagen. Gör helst detta två dagar innan.

  2. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i stekpanna runtom, tillaga färdig i ugn 120 grader till innertemperatur 55 grader eller grilla köttet till samma innertemperatur. Låt vila i folie 10 minuter innan servering. Grilla korvarna tills de är klara och varmhåll dem.

  3. Under tiden: Koka sparris i saltat vatten. Stek murklorna i smör med vitlök, salta och peppra. Toppmurklor behöver inte förbehandlas, stenmurklor däremot bör kokas hastigt 3 gånger á 2 minuter. Fråga gärna efter råd hos din grönsakshandlare.

  4. Blanda finhackad schalottenlök och rivet citronskal i buljongen. Smaka av med vinäger. Blanda hackad dill i buljongen.

  5. Halvera de inlagda lökarna.

  6. Fördela alltsamman i en djup tallrik och strö över riven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök