Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillat ankbröst med endiver – Magret de canard grillé aux endives. Krispigt ankbröst med endiver som karamelliseras i smör, soja och farinsocker.
Förbered en fin grillglöd. Ta fram ankbrösten 1 timme före tillagning så att de hinner bli rumstempererade.
Skär ett rutnät i fettet på ankbrösten och gnid in dem med salt och peppar på båda sidor.
Endiver: Halvera endiverna på längden. Stek dem gyllene i smör på båda sidor på medelvärme tills de är mjuka, 8–10 min. Strö på sockret, vänd runt och låt det smälta. Häll över sojan och låt fräsa ca 2 min. Håll dem varma.
Grilla ankbrösten med fettsidan ner på indirekt värme (vid sidan av glöden) så att de blir gyllene och knapriga. Vänd och grilla på andra sidan till fin färg. Vänd sedan då och då tills brösten har 65–68° innertemperatur. Avsluta med en liten stund på fettsidan så att den blir knaprig. Låt ankbrösten vila ca 5 min innan de skärs i tunna skivor.
Servera ankan med endiverna, gröna bönor och tomatsallad.