Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade vita persikor med cashewnötssås  

Grillade vita persikor med cashewnötssås är en läcker sommardessert. Cashewnötssåsen är även god att äta med yoghurt och färsk frukt.

Grillade vita persikor med cashewnötssås  Grillade vita persikor med cashewnötssås  Grillade vita persikor med cashewnötssås  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4persikor- vita

Gräddfilsglass

  • 5 dlgräddfil
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlströsocker
  • 0,75 dlvatten
  • 1 mskglykos

Cashewnötssås

  • 250 gcashewnötter- rostade och salta
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,25 dlvatten

Garnering

  • ätbara blommor och blad- t ex penséer, gurkört, mynta , hallonpulver

Gör så här

  1. Glass: Blanda ihop alla ingredienser noggrant. Frys smeten i en glassmaskin till krämig konsistens.

  2. Cashewnötssås: Koka ihop socker och vatten. Låt svalna. Mixa nötterna  och späd varsamt med sockerlagen till önskad konsistens.

  3. Halvera persikorna, ta ut kärnorna. Grilla halvorna hastigt med snittytan ner på hög temperatur, ca 5 min. Servera med glass och cashewnötssås. Garnera med blommor och hallonpulver.

Vad tyckte du om receptet?