Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söt majs och krämig färskost är bästa kombon med de glaze-glänsande spjällen. Kamben heter köttdetaljen i butik.
Skär kambenen i ca 5 cm breda bitar. Skala och skär löken i bitar. Lägg lök, lagerblad och salt i en gryta. Häll på vattnet. Lägg i kambenen, koka upp och låt koka under lock ca 20 min. Ta upp och låt svalna.
Potatispaket: Skrubba potatisen och koka den knappt mjuk i saltat vatten. Låt ånga av. Ansa och skiva salladslöken. Halvera potatisen och lägg tillsammans med salladslök på fyra aluminiumfolieark. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Vik ihop till täta paket.
Majskolvar: Skär majskolvarna i fyra bitar vardera. Koka dem i saltat vatten ca 8 min.
Glaze: Blanda soja, sweet chilisås, lime och peppar i en kastrull. Koka ihop till en simmig konsistens, ca 4 min. Låt svalna.
Färskostcrème: Vispa färskosten fluffig och vänd ner lime, glaze och gräslök.
Pensla kambenen med lite av glazen och grilla dem indirekt runt om ca 15 min. Pensla med glaze under grillningen. Grilla majskolvarna och potatispaketen ca 10 min. Strö salt på majsen. Servera kambenen med potatis, majs, färskostcrème och sallad med tomater.