Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade sommargrönsaker, tunnbröd, brynt smör, mynta och gräddfil är en perfekt lunchrätt eller förrätt där det brynta smöret och den syrliga gräddfilen ger grönsakerna ett extra lyft.
Tänd grillen.
Ansa salladslök och rädisor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och häll över smöret i en kall kastrull så att det inte blir bränt i stället för brynt.
Lägg lök och sparris på grillen och grilla direkt över glöden 2–3 min på varje sida tills grönsakerna fått grillränder och börjar mjukna i mitten. Värm tunnbröden hastigt på grillen.
Servera de varma grönsakerna med rädisor, tunnbröd, plockade örter, brynt smör och gräddfil.