Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade rotfrukter med örtaioli

Prova även örtaiolin till grillat kött eller fisk.

Grillade rotfrukter med örtaioli
Grillade rotfrukter med örtaioli
Grillade rotfrukter med örtaioli
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2morötter
  • 2palsternackor
  • 1blomkålshuvud- litet (ca 400 g)
  • 2lökar- färska
  • 0,5 mskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Örtaioli

  • 1äggula
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1,5 dlolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,25 krukabasilika
  • 0,25 krukaoregano
  • 0,25 krukakoriander
  • 0,25 krukabladpersilja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1.  Aioli: Mixa äggulan med citronsaften i en liten matberedare eller vispa med elvisp. Droppa försiktigt i olivoljan i en tunn stråle. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Blanda ner vitlök och örter i aiolin och smaka av med salt och peppar.

  2. Skala och skär rotfrukterna i stora klyftor. Bryt blomkålen i buketter. Ansa och halvera löken. Pensla rotfrukterna med olja och krydda med salt och peppar.

  3. Grilla rotfrukterna på utegrill eller i ugn tills de fått fin färg och är mjuka, 10-20 min. Servera med örtaioli.

Vad tyckte du om receptet?