Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta

Rosépeppar och rosévin ger pastan en spännande och lite oväntad smak.

Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta
Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta
Grillade rosékycklingspett med rosépepparpasta
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 8kycklingfiléer- (ca 1,2 kilo)
  • 1,5 dlrosévin
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2vitlöksklyftor- krossade
  • 1 msksalt
  • 2 krmcayennepeppar

Pasta

  • 500 gpasta- t ex penne
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 100 gsmör
  • 3 msktomatpuré
  • 1 mskrosépeppar
  • 1 dlrosévin
  • 4 dlparmesan- riven
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 3 cm breda bitar. Blanda vin, olja, vitlök, salt och peppar i en plastpåse. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 timmar i kylskåpet.

  2. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.

  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite av smöret. Tillsätt tomatpuré och rosépeppar och låt fräsa med några min. Häll på vinet och låt det mesta koka in.

  4. Låt pastan rinna av, men spara 1 1/2 dl av kokvattnet. Häll vattnet över löken och koka upp. Vänd ner pastan, resten av smöret och osten. Krydda med salt.

  5. Grilla spetten runt om ca 5 min. Servera med pasta och blandad sallad samt gärna lite extra parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?