Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade rödbetsbiffar

Var noga med att pensla rödbetsbiffarna med olja innan de grillas, så att de inte fastnar på grillgallret.

Grillade rödbetsbiffar
Grillade rödbetsbiffar
Grillade rödbetsbiffar
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 1 kgrödbetor
  • 500 gmjölig potatis
  • 4salladslökar
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 1 msksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 4 mskolivolja

Garnering

  • rucola

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Koka potatisen mjuk. Skala och grovriv rödbetorna. Skala och mosa potatisen med en gaffel.

  2. Ansa och strimla salladslöken  och blanda med rödbetor, potatis, mjöl, ägg, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  3. Forma smeten till biffar och pensla dem med olja. Grilla dem ca 5 min på varje sida. Garnera med rucola och servera med citron.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé: