Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade rödbetor med getostkräm

Betor och getost - smaker som gifter sig med varandra. Den här rätten har hämtat inspiration från Frankrike.

Recept från boken "Alla älskar grillat" av Christian Hellberg (Nygren & Nygren).

Grillade rödbetor med getostkrämGrillade rödbetor med getostkrämGrillade rödbetor med getostkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 småröd- eller gulbetor- färska, gärna blandade
  • svartpeppar- nymald
  • 1lime- finrivet skal

Getostkräm

  • 100 ggetost
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Skölj och skrubba betorna rena. Grilla dem på indirekt värme under lock i cirka 60 minuter. Känn efter med en sticka om betorna är klara, de ska vara helt mjuka.

  2. Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm och smaka av med salt.

  3. Skär snitt i betorna och tryck så att de öppnar sig. Fyll betorna med getostkräm. Toppa med nymald svartpeppar och finrivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök