Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade revben är en favorit på grillen – här använder vi dem urbenade och på spett. Tänk på att köpa tjocka revben och be gärna affären skära benen en gång på mitten, då blir de lättare att bena ur. Eller ännu hellre – be affären bena ur dem åt dig!
Skär bort benen från revbensspjällen (om du inte har bett affären ta bort dem). Blanda hoisinsås, saft och skal från apelsinen, sambal oelek, senap, sirap, svartpeppar, vitlök samt schalottenlök i en kastrull. Koka upp på svag värme och låt sjuda i cirka 3–5 minuter.
Låt marinaden svalna något, mixa den slät med stavmixer och blanda därefter marinaden och de urbenade revbensspjällen i en bunke eller dubbla plastpåsar. Låt marinera i kylskåp i cirka 4 timmar, gärna längre.
Tänd grillen och ta fram revbensspjällen. Torka av dem försiktigt (men spara marinaden!) och trä upp spjällen på grillspett.
Grilla revbensspjällen i cirka 12–15 minuter. Börja gärna med att grilla dem nära glöden och höj därefter gallret så att spjällen hamnar lite högre upp. Har du inte ett höj- och sänkbart galler kan du lägga kolet på bara en sida i grillen. Då är den ena sidan hetare än den andra. Pensla gärna med den överblivna marinaden då och då under tiden.
Salta och peppra när spjällen är färdiggrillade.
Recept från Mitt kök