Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade kamben med rabarberglaze

Revbensspjäll. Här grillar vi kambenen i ugnen, men de kan självklart även tillagas på grillen.

Grillade kamben med rabarberglazeGrillade kamben med rabarberglazeGrillade kamben med rabarberglaze
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 kgkamben

Koklag

  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 4 lvatten
  • 1 dlsoja- kinesisk
  • 1 msksalt
  • 8lagerblad
  • 20vitpepparkorn

Rabarberglaze

  • 300 grabarber
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 mskrapsolja
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Varm potatissallad

  • 1 kgsmåpotatis
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2salladslökar
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 100 grucola

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda löken med övriga ingredienser till koklagen i en gryta. Koka upp och lägg i kambenen hela eller delade så att alla får plats. Koka upp och skumma. Låt sjuda under lock 1 timme. Låt dem svalna i lagen.

  2.  Glaze: Ansa och strimla rabarbern tunt. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt rabarbern så fort sockret smält. Rör ner ingefära, olja, vatten, salt och peppar. Låt koka ihop ca 10 min.

  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kambenen ur lagen och låt dem rinna av. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bred glazen på kambenen och griljera mitt i ugnen ca 30 min, tills de fått fin färg.

  4. Potatissallad: Koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem gyllenbruna. Krydda med salt. Halvera tomaterna och strimla salladslöken. Vänd ner tomater och salladslök i potatisen. Tillsätt balsamvinäger och rucola.

  5. Servera den varma potatissalladen med de grillade kambenen.

Vad tyckte du om receptet?