Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade räkor med wasabimayo


Får du tag i färska räkor är de fantastiskt goda att grilla, men frysta räkor med skal går också att grilla hastigt. Låt dem inte ligga för länge då hög värme under längre tid ger dem en gummiaktig konsistens.

Grillade räkor med wasabimayo

Grillade räkor med wasabimayo

Grillade räkor med wasabimayo

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal- frysta
  • 2äggulor- rumstempererade
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 3 dlrapsolja- rumstempererad
  • 34 tskwasabipasta
  • 2 krmliquid smoke
  • citron

Gör så här

  1. Blanda samman äggulor, vinäger och salt i en skål. Tillsätt oljan droppvis under mycket kraftig vispning. Du kan även använda dig av en stavmixer. Smaka av majonnäsen med wasabipasta och liquid smoke.

  2. Lägg de frysta räkorna på ett halster och grilla dem över fin glöd i ett par minuter på varje sida. Servera genast till majonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök