Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade provencemarinerade lammfiléer och merguez

Det grillade köttet serveras med grönsaksspett, parmesan-creme fraiche och en fräsch sallad.

Grillade provencemarinerade lammfiléer och merguezGrillade provencemarinerade lammfiléer och merguezGrillade provencemarinerade lammfiléer och merguez

Ingredienser

  • 800 glammytterfilé
  • 800 glammytterfilé
  • 8merguez- (lammkorvar)

Provensalsk marinad

  • 1citron
  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5 krukatimjan- färsk
  • 1 dlolivolja

Grönsaksspett

  • 400 gzucchini
  • 16rödlökar- små, färska
  • 32färskpotatisar- små, kokta
  • 32körsbärstomater
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskflingsalt

Gör så här

  1. Skölj citronen och skär den i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, timjan och olja i dubbla plastpåsar. Putsa köttet och lägg det i påsen. Låt marinera i kylskåpet minst 1 timme.

  2. Grönsaksspett: Skär zucchinin i halvmånar. Skala löken. Trä upp zucchini, lök, potatis och tomater växelvis på blötlagda små träspett, beräkna 2 spett per person. Pensla med olja och strö över flingsalt.

  3. Torka av köttet och grilla det runt om till 58° innertemperatur. Låt köttet vila på skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor. Grilla korv och spett runt om ca 10 min.

  4. Servera kött, korv och spett tillsammans med grönsallad och parmesan-creme fraiche.

Vad tyckte du om receptet?