Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Korvbröden som blir över går bra att frysa. Salsa verden är också god att servera till fisk och skaldjur.
Korvbröd: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och häll den över jästen. Tillsätt mjöl, salt och socker och arbeta degen kraftigt ca 5 min. Klicka i smöret och arbeta ytter-ligare ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Dela degen i 24 bitar. Forma -bitarna till runda bullar och rulla dem sedan till små korvbröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden mitt i ugnen, spraya dem med vatten och grädda ca 10 min, tills de fått fin färg. Låt korvbröden svalna övertäckta på galler.
Salsa verde: Vispa samman limesaft, senap och äggulor. Tillsätt örter och skalad, pressad vitlök och vispa vidare. Tillsätt oljan droppvis under vispning, till en slät, tjock sås. Krydda med salt.
Grilla korvarna på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg. Snitta korvbröden och lägg i korvarna. Toppa med salsan.