Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade primörer

Grillade primörer är gott att äta som det är eller som tillbehör till annat grillat. Förstärk gärna den grillade smaken på grönsakerna med flingsalt som har röksmak. 

Grillade primörer
Grillade primörer
Grillade primörer
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gsparris- grön
  • 250 gsalladslök
  • 1 knipparödbetor- (500 g)
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskbregott- brynt eller vanligt smör
  • 1 tskflingsalt- gärna med röksmak
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa sparris och salladslök. Skrubba rödbetorna noggrant.

  2. Lägg rödbetorna i saltat vatten och koka tills de är nätt och jämnt mjuka. Ta upp och låt ånga av. Skala eventuellt.

  3. Lägg rödbetorna på ett dubbelt aluminiumfolieark och vik upp kanterna. Ringla över olja och klicka på Bregott. Krydda med flingsalt och peppar.

  4. Lägg rödbetspaketet på grillen och tillaga ca 5 min på indirekt värme, (vid sidan av glöden). Fördela sparris och lök bredvid och grilla tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?