Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade portobellosvampar med mozzarella

Fyll de stora hattarna med svamp, mozzarella och sparris innan de grillas.

Grillade portobellosvampar med mozzarellaGrillade portobellosvampar med mozzarellaGrillade portobellosvampar med mozzarella
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 4portabellosvampar
  • 1mozzarella- (125 g)
  • 1bananschalottenlök
  • 4 mskörtolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa svampen och ta bort fötterna. Lägg upp hattarna på en tallrik och hacka fötterna.

  2. Skär osten i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka löken. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar.

  3. Blanda den hackade svampen, ost, lök och sparris i en skål. Tillsätt oljan och krydda med salt och peppar.

  4. Fördela blandningen på svamphattarna. Grilla på direkt värme under lock tills osten börjar smälta, ca 5 min.

Vad tyckte du om receptet?