Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade pilgrimsmusslor på avokadokräm

Recept på grillade pilgrimsmusslor på avokadokräm. Avokadokrämen tappar färg efter hand. Mixa den därför ca 1 timme före servering och förvara den övertäckt och kallt.

Grillade pilgrimsmusslor på avokadokräm
Grillade pilgrimsmusslor på avokadokräm
Grillade pilgrimsmusslor på avokadokräm

Ingredienser

  • 6pilgrimsmusslor- stora
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msksmör
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Kräm

  • 2avokador
  • 3 mskcrème fraiche
  • 2 krmsalt
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • mâchesallad

Gör så här

  1. Avokadokräm: Skala, kärna ur och grovhacka avokadon.

  2. Mixa snabbt ihop avokado, crème fraiche, salt och citronsaft. Smaka av med peppar. Ställ kallt till servering.

  3. Hetta upp smöret i en liten stekpanna. Salta musslorna och stek i het panna ca 30 sek på varje sida. Ta omedelbart upp musslorna ur pannan.

  4. Strö över nymald svartpeppar. Servera tillsammans med avokadokräm och machesallad.

Vad tyckte du om receptet?