Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa

Recept på grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa. Trixet att få perfekt grillade pilgrimsmusslor är att inte grilla för länge.

Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa
Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa
Grillade pilgrimsmusslor med melonsalsa
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 812pilgrimsmusslor
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Melonsalsa:

  • 250 ghonungsmelon
  • 250 ggaliamelon- eller cantaloupemelon
  • 1lime
  • 0,5 krukakoriander
  • 1 mskolivolja
  • 12 tskhonung
  • 1 krmchiliflakes
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Salsa:

  1. Kärna ur melonerna och skär bort skalet. Skär fruktköttet i små tärningar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Hacka koriandern.

  2. Blanda melon, limeskal, limesaft, koriander och olja. Smaka av med honung och chiliflakes och krydda med salt och peppar.

  3. Pensla pilgrimsmusslorna med olja runtom. Grilla dem hastigt, ca 1 minut på varje sida, tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera pilgrimsmusslorna tillsammans med melonsalsan.

Vad tyckte du om receptet?