Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör

Den mjuka pilgrimsmusslan tål ett smakrikt sammanhang. Bjud dem som en av rätterna i en måltid med flera rätter.

Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör
Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör
Grillade pilgrimsmusslor med balsamtomatsmör

Ingredienser

  • 12pilgrimsmusslor
  • 2schalottenlökar
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 2tomater- inlagda soltorkade
  • 2salladslökar- det gröna, el strimlat grönt av purjolök
  • 75 gsmör

Servering

  • 1 knippatimjan
  • 1 nypahavssalt
  • 1 nypasvartpeppar

Gör så här

  1. Tina pilgrimsmusslorna. Skala och finhacka schalottenlöken och koka den mjuk i vinägern ett par minuter.

  2. Skär tomaterna i småbitar och hacka den gröna löken, lägg med det i det lilla koket och vispa därefter ner smöret i omgångar. Ställ tomatsmöret åt sidan.

  3. Hetta upp en grillpanna. Torka av och olja pilgrimsmusslorna. Grilla dem över hög värme tills de är randiga och genomstekta ca 5 min.

  4. Lägg upp på portionstallrikar med balsamtomatsmöret och repa över färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?