Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade persikor med ingefärslag, rostad mandel och salt vaniljgrädde

Grillade persikor med ingefärslag, rostad mandel och salt vaniljgrädde är en underbart god och enkel dessert, där den salta vaniljgrädden blir pricken över i.

Grillade persikor med ingefärslag, rostad mandel och salt vaniljgräddeGrillade persikor med ingefärslag, rostad mandel och salt vaniljgräddeGrillade persikor med ingefärslag, rostad mandel och salt vaniljgrädde
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4persikor- eller nektariner
  • 0,5 dlmandelspån

Ingefärssockerlag

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskingefära- riven

Salt vaniljgrädde

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvaniljpulver

Garnering

  • ätliga blommor- t ex penséer

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till ingefärssockerlagen. Låt kallna.

  2. Vispa grädden och smaksätt den med salt och vaniljpulver.

  3. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna på medelvärme.

  4. Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Grilla dem med snittytan ner över direkt värme tills de fått färg. Vänd och grilla andra sidan.

  5. Servera persikorna direkt tillsammans med ingefärslag, salt vaniljgrädde och mandelspån. Garnera med blommor.

Vad tyckte du om receptet?