Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade päron och noisettedipp

Grilla helst päron som är fasta. Dela på mitten och kärna ur. Grilla i halvor eller dela i mindre bitar. Eller grilla på spett.

Grillade päron och noisettedipp
Grillade päron och noisettedipp
Grillade päron och noisettedipp
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 4päron- fasta
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlnutella
  • 50 gmörk choklad
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlgrädde
  • 2 msksirap
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Lägg nutellakrämen i en kastrull.

  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Dela smöret i mindre bitar och lägg i tillsammans med grädde, sirap och vatten. Värm på låg värme till en slät sås. Häll upp i en burk.

  3. Tvätta päronen och skär dem i klyftor. Kärna ur och gnid in i olja. Hit förbereder du hemma!

  4. Grilla sedan på medelvärme (glöm inte att skrapa bort matrester från grillen först!) i ett par minuter på varje sida. Servera med noisettesåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Gör egen nötkräm - se recept här: