Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade pannbiffar - här med världens godaste potatismos

Pannbiffarna kan grillas men helst då i ett grillnät eller mycket tätt galler.

Grillade pannbiffar - här med världens godaste potatismos
Grillade pannbiffar - här med världens godaste potatismos
Grillade pannbiffar - här med världens godaste potatismos
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 gsvamp- t ex champinjoner eller blandsvamp
  • 1gul lök
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 10enbär- finkrossade
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 550 gnötfärs- blandfärs

Potatismos

  • 1,2 kgpotatis- mjölig
  • 1 dlkokspad
  • 1 dlsmetana- eller crème fraiche
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • lingonsylt

Grillade pannbiffar

  1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och fräs svamp och lök på strax över medelvärme ca 10 min, tills vätskan kokat bort.

  2. Häll svampen i en skål, rör ner enbär, salt, peppar och ägg. Tillsätt färsen och blanda om väl.

  3. Forma åtta jämnstora platta biffar och stek dem i 1 msk smör i het stekpanna ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.

  4. Servera biffarna med potatismos och lingon.

Potatismos

  1. Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, spara ca 1 dl som används i moset.

  2. Mosa potatisarna och blanda ner smetana och kokspad. Krydda med salt och peppar. Vispa gärna med ballongvisp till ett fluffigt mos.

Vad tyckte du om receptet?