Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrön

Grillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrön är en lyxig förrätt. Öppna ostronen efter grillning genom att lägga dem med flata sidan ner i en handduk. Vicka försiktigt, bänd upp och skär av muskeln med en ostronkniv.

Grillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrönGrillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrönGrillade ostron med yuzuponzu, gurka och rostade sesamfrön
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8ostron
  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 2 mskyuzujuice
  • msksesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Skär gurkan i små tärningar. Blanda soja och yuzujuice.

  2. Lägg de oöppnade ostronen på grillen och grilla ca 5 min. Öppna ostronen. Häll över sojasåsen. Strö över gurka och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?