Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade marshmallows med glass & chokladsås

Hemgjord vaniljglass och chokladsås blir pricken över i:et. Chokladsåsen kallas 1-2-3, efter mängderna som ingår.

Grillade marshmallows med glass & chokladsåsGrillade marshmallows med glass & chokladsåsGrillade marshmallows med glass & chokladsås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vaniljglass

  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker

Chokladsås 1-2-3

  • 1 dlkakao
  • 2 dlsocker
  • 3 dlvatten

Till servering

  • 24marshmallows
  • 6grillspett
  • 6Oreo cookies

Gör så här

  1. Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull.

  2. Vispa äggulor och socker luftigt.

  3. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av från värmen, blandningen får inte koka.

  4. Häll upp massan i en bunke och kyl ner. Sila av och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar.

  5. Chokladsås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 7–10 minuter under omrörning. Såsen tjocknar något efter att den kallnat.

  6. Servering: Trä upp marshmallows på spett. Håll spetten på lagom avstånd från grillen och grilla försiktigt över värmen tills de fått fin färg.

  7. Krossa kakorna och lägg på glassen. Servera den varma chokladsåsen till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök