Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemgjord vaniljglass och chokladsås blir pricken över i:et. Chokladsåsen kallas 1-2-3, efter mängderna som ingår.
Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull.
Vispa äggulor och socker luftigt.
Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av från värmen, blandningen får inte koka.
Häll upp massan i en bunke och kyl ner. Sila av och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar.
Chokladsås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 7–10 minuter under omrörning. Såsen tjocknar något efter att den kallnat.
Servering: Trä upp marshmallows på spett. Håll spetten på lagom avstånd från grillen och grilla försiktigt över värmen tills de fått fin färg.
Krossa kakorna och lägg på glassen. Servera den varma chokladsåsen till.
Recept från Mitt kök