Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart gott alternativt till grillen
Skär fiskfiléerna i cirka 3 centimeter stora tärningar. Vänd dem runt i en bunke med olja, dill, citronskal och peppar och marinera, cirka 30 minuter.
Kryddsmör: Mosa samman smöret med rivet citronskal, urkärnad hackad chili, persilja, dill och dragon. Smaka av med salt och peppar.
Lägg kryddsmöret på ett smörpapper och forma till en rulle. Lägg i kylen till serveringen.
Skiva citronen i 2 mm tjocka skivor, gärna på mandolin. Trä upp fisken med en hopvikt skiva citron mellan fisktärningarna. Salta.
Grilla i halster över glöd eller under ugnens grillelement vid 250 grader, 4–5 minuter per sida.
Servera med grillade citronhalvor, skivat kryddsmör, kokt färskpotatis och dill.
Recept från Mitt kök