Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade marinerade fiskspett med citron och kryddsmör

Underbart gott alternativt till grillen

Grillade marinerade fiskspett med citron och kryddsmör
Grillade marinerade fiskspett med citron och kryddsmör
Grillade marinerade fiskspett med citron och kryddsmör
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgkummelfilé- cirka marulk-, långa- och/eller
  • 12citroner
  • flingsalt

Marinad

  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • peppar

Kryddsmör

  • 100 gsmör- mjukt
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 0,5röd chili
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 tskdragon- hackad fransk
  • salt- peppar

Till servering

  • 2citroner
  • färskpotatis- kokt,dill

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i cirka 3 centimeter stora tärningar. Vänd dem runt i en bunke med olja, dill, citronskal och peppar och marinera, cirka 30 minuter.

  2. Kryddsmör: Mosa samman smöret med rivet citronskal, urkärnad hackad chili, persilja, dill och dragon. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg kryddsmöret på ett smörpapper och forma till en rulle. Lägg i kylen till serveringen.

  4. Skiva citronen i 2 mm tjocka skivor, gärna på mandolin. Trä upp fisken med en hopvikt skiva citron mellan fisktärningarna. Salta.

  5. Grilla i halster över glöd eller under ugnens grillelement vid 250 grader, 4–5 minuter per sida.

  6. Servera med grillade citronhalvor, skivat kryddsmör, kokt färskpotatis och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök