Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade majskolvar med paprikasmör


Det enklaste sättet att grilla färsk majs är att förkoka dem några minuter och sedan grilla tills de får färg.

Grillade majskolvar med paprikasmör

Grillade majskolvar med paprikasmör

Grillade majskolvar med paprikasmör

ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 4majskolvar
  • 150 gsmör
  • 0,5 tskcayennepeppar
  • 1 tskpaprikapulver
  • skal- rivet från en halv citron (gärna ekologisk)
  • 2 mskbasilika- finhackad

Gör så här

  1. Förkoka majsen om den är färsk cirka 10 minuter. Dela dem på mitten och grilla den sedan några minuter runt om tills den fått fin färg.

  2. Blanda smöret med kryddor och citronskal med hjälp av en gaffel. Forma till en rulle och ställ i kylen. Skiva smöret över de varma majskolvarna. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök