Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade majskolvar med kokos

Majskolvarna kan förberedas i god tid i väntan på grillen. Frisk lime och kokoschips smaksätter majskolvarna efter grillning.

Grillade majskolvar med kokosGrillade majskolvar med kokosGrillade majskolvar med kokos
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 46majskolvar
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskcayennepeppar
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskljust muscovadosocker- eller strösocker
  • 0,75 dlkokosolja
  • 1lime
  • 1,5 dlkokosflingor- rostade

Gör så här

  1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 200°, varmluft. Blanda alla kryddor och sockret i en skål. Lägg majskolvarna på var sin remsa aluminiumfolie. Pensla majskolvarna med kokosolja och gnid in kryddblandningen.

  2. Vik ihop folien runt majskolvarna och grilla eller ugnsbaka ca 20 min.

  3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Öppna foliepaketen och smaksätt med rivet limeskal och limesaft. Strö över kokoschips och servera.

Vad tyckte du om receptet?