Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade majskolvar med chilismör, fetaost och koriander

Så gott det är med färsk majs som fått grillas till lite svärta och toppas med ett fylligt och lite hett chilismör, smulad fetaost och koriander. Blasten kan tas bort men det ser fint ut att bara vika den bakåt.

Grillade majskolvar med chilismör, fetaost och korianderGrillade majskolvar med chilismör, fetaost och korianderGrillade majskolvar med chilismör, fetaost och koriander
Grillade majskolvar med chilismör och fetaost Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4majskolvar- färska
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 12 msksrirachasås
  • 150 gfetaost
  • 0,5 krukakoriander
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Dra blasten bakåt och ta bort allt -silkeshår från majskolvarna. Grilla majsen runtom i 15–20 min så att den får lite färg. Låt blasten hänga utanför så gott det går.

  2. Blanda smör och srirachasås.

  3. Toppa majsen med chilismöret och smula över fetaosten. Strö på korianderblad samt flingsalt och peppar. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?