Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tänk på att grillgallret måste vara ordentligt hett när du ska grilla lax. Men grillar du i halster minskar du risken att laxen fastnar i grillgallret.
Blanda samman alla torra kryddor tillsammans med riven vitlök, olja och rivet limeskal till en så kallad rub. Massera in detta i laxen (ej skinnet) och låt stå i kylskåp i cirka 1 timma, gärna längre.
Tänd grillen och låt glöden bli riktigt varm. Gör under tiden mangosalsan. Ta bort kärnhuset från tomaterna med en sked och strimla resten fint. Strimla chili och koriander. Blanda samman med den tärnade mangon, tomaterna samt saft och skal från limen. Krydda med salt och svartpeppar.
Grilla laxen med skinnsidan nedåt under lock i cirka 10-15 minuter. Fyll tacoskal med hackad isbergssallad, strimlad rödlök och mangosalsa. Toppa med laxen och servera genast.
Recept från Mitt kök