Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade laxtacos med het mangosalsa


Tänk på att grillgallret måste vara ordentligt hett när du ska grilla lax. Men grillar du i halster ­minskar du risken att laxen fastnar i ­grillgallret.

Grillade laxtacos med het mangosalsa

Grillade laxtacos med het mangosalsa

Grillade laxtacos med het mangosalsa

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 tskpaprika- rökt (pimenton de la vera)
  • 2 mskolja
  • 1,5 tskspiskummin- malen
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskoregano- torkad
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • skal- rivet från 1 lime
  • 1 tsksalt
  • 700 glax- med skinn

Till servering:

  • 250 gmango- fryst (Tinas)
  • 4tomater
  • 0,5 krukakoriander- färsk
  • 0,5chili- t ex spansk peppar
  • saft- och skal från 1 lime
  • 46 bladisbergssallad
  • 1 litenrödlök
  • tacoskal

Gör så här

  1. Blanda samman alla torra ­kryddor tillsammans med riven vitlök, olja och rivet limeskal till en så ­kallad rub. Massera in detta i laxen (ej s­kinnet) och låt stå i kylskåp i cirka 1 timma, gärna längre.

  2. Tänd grillen och låt glöden bli ­riktigt varm. Gör under tiden mangosalsan­. Ta bort kärnhuset från tomaterna­ med en sked och strimla resten­ fint. Strimla chili och koriander. Blanda samman med den tärnade mangon, tomaterna samt saft och skal från limen. Krydda med salt och ­svartpeppar.

  3. Grilla laxen med skinnsidan nedåt under lock i cirka 10-15 minuter. Fyll tacoskal med hackad isbergs­sallad, strimlad rödlök och mangosalsa. Toppa med laxen och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök