Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade laxspett med exotisk fruktsalsa


Bacon ger mycket smak och sälta till laxen. Var sparsam med saltet! Om du gillar att vintergrilla, kan du lägga spetten på utegrill.

Grillade laxspett med exotisk fruktsalsa

Grillade laxspett med exotisk fruktsalsa

Grillade laxspett med exotisk fruktsalsa

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 600700 glaxfilé- utan skinn,gärna stjärtbiten(blötlagda träspett)
  • salt- peppar
  • 56bacon- lättrökt
  • 2 mskpersilja- strimlad
  • 1 klyftaananas- 400 g
  • 2kiwi
  • 1röd spansk peppar- mild
  • lime- färskpressad saft av 2
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tskmynta- finhackad
  • grön sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen till 200 grader.

  2. Skär filén, längs med, i 5-6 avlånga bitar. Trä dem på spett, krydda med salt och peppar. Linda en baconskiva runt varje spett. Lägg spetten på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Sätt fatet i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills spetten är färdiga. Vänd spetten 1-2 gånger under tillagningstiden. Strö över persiljan.

  3. Skala och finhacka frukten. Kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Blanda limesaft och honung i en skål. Vänd ner de finhackade frukterna. Blanda i myntan.

  4. Servera laxspetten med frukt­salsan och grön sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök