Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade lårfiléer med potatis- och pepparrotssallad. Potatissalladen kan förberedas i god tid så att du kan koncentrera dig på grillandet.
Koka potatisen mjuk och låt den kallna.
Kärna ur och skär äpplet i åtta klyftor. Putsa kycklinglårfiléerna och lägg ut dem på en skärbräda. Krydda med salt och peppar och lägg en äppelklyfta på varje. Rulla ihop filéerna. Linda en skiva bacon runt och stick en blötlagd grillpinne av trä genom varje filé.
Grilla kycklingen indirekt (vid sidan av glöden) ca 25 min, tills innertemperaturen är 70°.
Sallad: Skala eventuellt potatisen och skär den i skivor. Hacka dillen, spara lite till garnering. Blanda majonnäs och yoghurt. Tillsätt dill och pepparrot och krydda med salt och peppar. Vänd ner potatisen.
Servera kycklingen med potatissalladen garnerad med den sparade dillen.