Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade lammracks med franska örter, serverad med ljummen potatissallad. Herbes de Provence är en fransk kryddblandning som förutom många slags örter även innehåller fänkålsfrön.
Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen, skär i tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp vatten, vin, olja, vitlök, fond, salt och peppar. Häll blandningen över potatisen och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Ansa och skär löken i klyftor, skär blasten i ca 3 cm breda bitar. Ansa och skär zucchinin i grova stavar. Blanda ner lök och zucchini i potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.
Halvera tomaterna. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner tomater och bönor i potatisen, tillaga ytterligare ca 10 min.
Putsa lammracken och krydda runt om med herbes de Provence och salt. Linda pancettan runt racket mellan benen. Grilla köttet indirekt ca 15 min. Lägg det över glöden och grilla ca 5 min, till ca 58°. Låt köttet vila ca 5 min.
Citronyoghurt: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 msk saft. Blanda yoghurt, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Skär köttet i kotletter. Servera med potatisblandning och sås. Garnera med timjan.
Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin