Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade lammracks med grynsallad och fetaost

Recept på sallad med ärter serverad med lammracks. Grynmixen som används i receptet kallas Pärlmix och finns av märket Garant. Det är en blandning av pärlcouscous, linser, mungbönor och hampafrön. Det finns andra grynmixer, bland annat av märket Zeta. Välj din favorit.

Grillade lammracks med grynsallad och fetaost
Grillade lammracks med grynsallad och fetaost
Grillade lammracks med grynsallad och fetaost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 glammracks
  • 3 dlgrynblandning- gärna Pärlmix (Garant)
  • 1zucchini
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 2 tskflingsalt- + 0,5 msk
  • 2 krmnymald svartpeppar- + 2 krm
  • 150 gfetaost
  • 4salladslökar
  • 60 gpistaschnötter utan skal
  • 1 knippamynta
  • 1 knippabladpersilja
  • 125 ggröna ärter- tinade

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Skölj av dem i kallt vatten och låt rinna av.

  2. Ansa och finskiva zucchinin. Blanda grynen med zucchini, citronsaft, 2 msk olja, 2 tsk flingsalt och 2 krm peppar.

  3. Skär lammet i portionsbitar och gnid in dem med 1 msk olja, 1/2 msk flingsalt och 2 krm peppar. Stek köttet i en het stekpanna eller grillpanna, 1–2 min på varje sida, beroende på tjocklek. Ta upp och låt vila i ca 5 min.

  4. Smula osten. Ansa och finstrimla löken. Grovhacka nötterna. Blanda ost, lök, nötter, örter och ärter med grynen.

  5. Servera lammracksen till salladen.

Vad tyckte du om receptet?