Recept på tillbehör till lammracks hittar du här:
Rostad vitlöks- och tryffel aioli
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade lammracks med bordelaisesås. Valet av vin är en viktig ingrediens för hur god såsen ska bli. Ju bättre vin, desto bättre sås. Ett bordeauxvin eller ett annat franskt vin blir perfekt.
Sås: Skala och skiva löken. Lägg löken i en kastrull med vin, vatten, timjan, fond, tomatpuré och lagerblad. Koka såsen ca 25 min till en simmig konsistens.
Sila såsen i en kastrull, släng bort löken, och vispa i smöret under sjudning. Krydda med salt och peppar.
Putsa lammracksen fritt från senor och hinnor, men spara fettkappan. Skär försiktigt ett kryssmönster i fettkappan.
Mortla fänkålsfröna. Repa och grovhacka rosmarinen. Skala, krossa och grovhacka vitlöksklyftorna. Blanda fänkål, rosmarin, vitlök och olja och gnid in blandningen runtom köttet.
Grilla lammracksen först på direkt värme (över glöden) tills köttet får en fin grillyta. Grilla därefter på indirekt värme (vid sidan av glöden) till 55–58° innertemperatur. Ta upp och låt köttet vila ca 10 min.
Skär köttet i kotletter och servera med tillbehören.
Recept på tillbehör till lammracks hittar du här:
Rostad vitlöks- och tryffel aioli