Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade lammkotletter och med jordgubbar och fetaost

De färska lammkotletter blir ännu godare av att marineras innan de ska grillas

Grillade lammkotletter och med jordgubbar och fetaost
Grillade lammkotletter och med jordgubbar och fetaost
Grillade lammkotletter och med jordgubbar och fetaost
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 810lammkotletter

Marinad

  • 4 mskolivolja
  • 1citron- rivet skal
  • 2 mskcitronsaft
  • 12vitlöksklyftor
  • 0,5 dlörter- finhackade blandade, till exempel basilika, rosmarin och timjan
  • 1 mskhonung- flytande
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 16gröna sparrisar
  • olivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gsallad- blandad
  • 0,5 ljordgubbar- färska
  • 150 gfetaost
  • 1citron
  • mynta- färsk

Dressing

  • 4 mskolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 nypasocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lår gärna kotletterna ligga kallt och dra i marinaden en stund före grillning.

  2. Grilla kotletterna på utegrillen efter smak, cirka 4–5 minuter på varje sida.

  3. Stek sparrisarna i olivolja några minuter tillsammans med en skivad vitlöksklyfta och lite örter som blivit över från marinaden.

  4. Dela och grilla citronen.

  5. Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med varm sparris, skivade jordgubbar och smulad fetaost. Toppa med lite fin mynta.

  6. Blanda till dressingen och ringla den över salladen.

  7. Servera salladen till de nygrillade lammkotletterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök