Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade lammkotletter med grönsaksgratäng. Enkel men samtidigt lyxig rätt med grillat lamm och zucchini. Lammkotletter varierar ofta i storlek, är de stora räcker det med två var, annars får du ta tre.
Skala och skiva vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Grovhacka örterna. Blanda vitlök, citronskal, örter, olja, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i kotletterna och vänd runt dem i påsen. Låt kotletterna marinera i rumstemperatur ca 30 min. Tänd grillen.
Gratäng: Sätt ugnen på 225°. Skär zucchinin i skivor på längden. Finhacka sardellerna. Blanda dem med olja, citronsaft, salt och peppar. Låt kronärtskockorna rinna av. Bryt ost och bröd i bitar.
Grilla zucchiniskivorna över direkt glöd ca 2 min på varje sida. Lägg dem undan för undan i en ugnssäker form, varvade med kronärtskockor. Ringla över sardelloljan och strö på ost, bröd och oliver. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Ta kotletterna ur marinaden och grilla dem först direkt ca 2 min på varje sida och sedan indirekt (vid sidan av glöden) ca 5 min.
Toppa kotletterna med citronklyftor och örter. Servera med gratängen.