Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade lammkotletter, med rostad rosmarinpotatis och olivtapenade

Även italienarna älskar sin grill, och ett vanligt tillbehör till grillade lammkotletter är rostad rosmarin-potatis och olivtapenade 

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Grillade lammkotletter, med rostad rosmarinpotatis och olivtapenade
Grillade lammkotletter, med rostad rosmarinpotatis och olivtapenade
Grillade lammkotletter, med rostad rosmarinpotatis och olivtapenade

Ingredienser

  • 8lammkotletter

Marinad

  • 0,5 krukatimjan
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 dlolivolja
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Rosmarinpotatis

  • 1,5 kgfärskpotatis- eller fast potatis
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskflingsalt
  • 6rosmarinkvistar

Olivtapenade

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dloliver- gröna, urkärnade
  • 2 dloliver- svarta, urkärnade
  • 4anjovisfiléer
  • 1 tskoregano
  • 1 mskcitron- pressad
  • 4 mskolivolja

Gör så här

  1. Marinad: Hacka timjanen. Skala och hacka vitlöken. Blanda timjan och vitlök med olja, vin, salt och peppar. Lägg i kotletterna och marinera i kylen 1 dygn.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja. Strö över flingsalt och rosmarin.

  3. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 min, tills den är gyllene.

  4. Tapenade: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav. 

  5. Ta kotletterna ur marinaden och torka dem med hushållspapper. Grilla ca 5 min på varje sida.

  6. Servera kotletterna med potatis och tapenade.

Vad tyckte du om receptet?