Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Även italienarna älskar sin grill, och ett vanligt tillbehör till grillade lammkotletter är rostad rosmarin-potatis och olivtapenade
Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström
Marinad: Hacka timjanen. Skala och hacka vitlöken. Blanda timjan och vitlök med olja, vin, salt och peppar. Lägg i kotletterna och marinera i kylen 1 dygn.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja. Strö över flingsalt och rosmarin.
Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 min, tills den är gyllene.
Tapenade: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav.
Ta kotletterna ur marinaden och torka dem med hushållspapper. Grilla ca 5 min på varje sida.
Servera kotletterna med potatis och tapenade.