Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade lammkotletter med örtkokta primörer

Recept på grillade lammkotletter med örtkokta primörer. Beställ lammkotletterna i manuell köttdisk om du vill ha dem med långa ben.

Grillade lammkotletter med örtkokta primörerGrillade lammkotletter med örtkokta primörerGrillade lammkotletter med örtkokta primörer
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 812lammkotletter- gärna med långa ben
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2citroner

Örtkokta primörer

  • 2gulbetor
  • 4primörmorötter
  • 4sparrisar- gröna
  • 4lökar- färska

Buljong

  • 4 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1vitlöksklyfta
  • 1rosmarinkvist- stor
  • 1persiljekvist
  • 3 kvistartimjan
  • 2citronskivor
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • grillad citron
  • bröd- nybakat

Gör så här

  1. Primörer: Koka gulbetorna mjuka i vatten ca 40 min. Dra av skalet under kallt vatten och skär dem i mindre bitar.

  2. Skala och halvera morötter­na. Bryt av den nedersta biten på sparrisen. Skär bort lökblasten 10 cm ovanför löken och skiva den tunt.

  3. Buljong: Koka upp vatten och buljong med skalad, skivad vitlök, örter och citron. Lägg i morötter och sparris och koka ca 3 min. Lägg i lök och gulbetor och koka ytterligare ca 2 min.

  4. Kött: Putsa benen om lammkotletterna har långa sådana. Pensla med olja. Salta och peppra.

  5. Skölj citronerna i ljummet vatten och halvera dem. Grilla kotletterna ca 2 min på varje sida till 55° innertemperatur. Grilla citronhalvorna vid sidan. Servera med nykokta primörer

Vad tyckte du om receptet?