Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade lammkotletter med örtkokta primörer. Beställ lammkotletterna i manuell köttdisk om du vill ha dem med långa ben.
Primörer: Koka gulbetorna mjuka i vatten ca 40 min. Dra av skalet under kallt vatten och skär dem i mindre bitar.
Skala och halvera morötterna. Bryt av den nedersta biten på sparrisen. Skär bort lökblasten 10 cm ovanför löken och skiva den tunt.
Buljong: Koka upp vatten och buljong med skalad, skivad vitlök, örter och citron. Lägg i morötter och sparris och koka ca 3 min. Lägg i lök och gulbetor och koka ytterligare ca 2 min.
Kött: Putsa benen om lammkotletterna har långa sådana. Pensla med olja. Salta och peppra.
Skölj citronerna i ljummet vatten och halvera dem. Grilla kotletterna ca 2 min på varje sida till 55° innertemperatur. Grilla citronhalvorna vid sidan. Servera med nykokta primörer