Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja

Recept på grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja. Snabbt och ljuvligt gott med grillade lammkotletter med en grön örtmarinad.

Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja
Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja
Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja

Ingredienser

  • 12lammkotletter- dubbla
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Marinad

  • 4vitlöksklyftor
  • 1 krukapersilja
  • 1 krukamynta
  • 1 dlrapsolja

Gör så här

  1. Marinad: Skala vitlöken. Mixa samtliga ingredienser till en slät grön marinad.

  2. Lägg lammkotletterna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 2 timmar eller över natten.

  3. Ta upp kotletterna och torka av överflödig marinad. Grilla på hög värme ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Viktoria Buskqvist

Bli experten vid grillen - köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!