Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade kycklingvingar med ört- och citrondipp

Recept på grillade kycklingvingar med ört- och citrondipp. Kycklingvingar är perfekt plockmat som här får smak av citron, honung och vitlök.

Grillade kycklingvingar med ört- och citrondippGrillade kycklingvingar med ört- och citrondippGrillade kycklingvingar med ört- och citrondipp
Recept på grillade kycklingvingar med ört- och citrondipp. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 12kycklingvingar- färska
  • 2 tskflingsalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Marinad

  • 1 dlolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1citron- gärna ekologisk
  • 2 mskhonung- flytande

Ört- och citrondipp

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 1citron- gärna ekologisk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 2 mskrosmarin- hackad
  • 1 tskdijonsenap

Gör så här

  1. Marinad: Skala och riv vitlöksklyftan. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, olja och honung. Lägg i kycklingen och marinera i kylen ca 1 timme.

  2. Dipp: Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Skala och riv vitlöken. Blanda yoghurten med citronskal, vitlök, persilja, rosmarin och senap.

  3. Torka av överflödig marinad och grilla sedan kycklingvingarna på indirekt värme(vid sidan av glöden) 25–30 min under lock tills kycklingen är genomgrillad. Krydda med salt och peppar. Servera med dippen.

Vad tyckte du om receptet?