Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade kycklingspett med broccoliquinoa

Grillade kycklingspett med broccoliquinoa
Grillade kycklingspett med broccoliquinoa
Grillade kycklingspett med broccoliquinoa
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 4grillspett

Grillolja

  • 1 mskrapsolja
  • 2,5 msktomatketchup- BBQ & grill mesquite, Santa Maria kryddkvarn

Broccoliquinoa

  • 2 dlquinoa- vit
  • 250 gbroccoli- färsk
  • salt- peppar
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlsvarta oliver- med kärnor
  • 100 gcocktailtomater

Sås

  • 1 mskinlagd jalapeño- skivad het grön
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 2 dlyoghurt- crème fraiche eller 1 dl turkisk
  • 0,5lime- pressad saft
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Dela kycklinglårfiléerna i 3 delar. Trä upp dem på grillspetten. Blanda samman olja, ketchup och BBQ & grill mesquite till en grillolja i en skål. Pensla kycklingbitarna med grilloljan.

  2. Grilla spetten under grillelementet i ugnen eller på grillen i cirka 8 minuter. Vänd spetten efter halva tiden. Spetten kan serveras varma eller kalla.

  3. Broccoliquinoa: Koka quinoan enligt anvisningarna på förpack- ningen. Skala stjälken på broccolin med potatisskalare. Dela broccolin i bitar och mixa den i matberedaren till smulor. Blanda ner broccolin i den kokta quinoan. Smaka av med salt, peppar och olja. Tillsätt svarta oliver och delade cocktailtomater vid serveringen.

  4. Sås: Mixa jalapeñon, persilja, crème fraiche, limesaft till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök