Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia passar fint till sommarmiddag. Salvia är gott till både kyckling och pasta, allra helst stekt i smör tills den är krispig.
Banka ut kycklingfiléerna med knuten hand mellan två ark smörgåspapper. Pensla med olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Grilla kycklingfiléerna 3–4 min på varje sida, tills klar köttsaft rinner ut när du skär ett snitt i tjockaste delen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av pastavattnet.
Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta bort. Skär sparrisen i bitar och förväll den och sugar snapsen i lättsaltat vatten ca 3 min. Ansa och skiva löken. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda pastan med grönsaker, pecorino och lite av pastavattnet så att det blir lite simmigt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över citronskal.
Bryn smöret i en kastrull så att det blir nötbrunt. Repa salvian och blanda i. Låt den hastigt bli krispig. Ta kastrullen från värmen.
Servera kycklingen i skivor med pastan toppad med salvian och några droppar av det goda smöret. Servera med pecorino.