Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia

Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia passar fint till sommarmiddag. Salvia är gott till både kyckling och pasta, allra helst stekt i smör tills den är krispig.

Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia
Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia
Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- gärna majskyckling (600 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 300 gpasta- t ex strozzapreti
  • 500 ggrön sparris
  • 150 gsugar snaps- eller sockerärter
  • 2rödlökar- färska
  • 1citron- gärna ekologisk
  • 2 dlpecorino- finriven
  • 50 gsmör
  • 1 knippasalvia

Tillbehör

  • pecorino

Gör så här

  1. Banka ut kycklingfiléerna med knuten hand mellan två ark smörgåspapper. Pensla med olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min på varje sida, tills klar köttsaft rinner ut när du skär ett snitt i tjockaste delen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av pastavattnet.

  4. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta bort. Skär sparrisen i bitar och förväll den och sugar snapsen i lättsaltat vatten ca 3 min. Ansa och skiva löken. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.

  5. Blanda pastan med grönsaker, pecorino och lite av pastavattnet så att det blir lite simmigt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över citronskal.

  6. Bryn smöret i en kastrull så att det blir nötbrunt. Repa salvian och blanda i. Låt den hastigt bli krispig. Ta kastrullen från värmen.

  7. Servera kycklingen i skivor med pastan toppad med salvian och några droppar av det goda smöret. Servera med pecorino.

Vad tyckte du om receptet?