Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade kycklingben med kryddpeppar

Kryddiga men inte heta är de här kycklingbenen, som passar

att servera som en lättare middagsrätt.

Grillade kycklingben med kryddpepparGrillade kycklingben med kryddpepparGrillade kycklingben med kryddpeppar

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 2 tskkryddpepparkorn
  • 2piri-piri (chilifrukter)- torkade
  • 1 tskingefära- torkad mald
  • 2 tskpaprikapulver
  • 1 mskfarinsocker
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • 3blodgrape
  • 3apelsiner
  • 0,5gurka
  • 1rödlök
  • 1spansk peppar (chili)- färsk
  • 40 grucolasallad
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen i en stor bunke. Stöt kryddpeppar i en mortel tillsammans med piri piri och blanda det med ingefära, paprikapulver, socker och salt. Vänd ner kryddblandningen i kycklingbenen så att det blandas väl. Låt stå svalt minst 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingbenen på ett galler ovanpå en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 35 min.

  3. Skär ut hinnfria klyftor av grapefrukt och apelsin. Blanda skivad gurka, finstrimlad rödlök, finhackad pepparfrukt och rucolasallad. Blanda med olivolja.

Vad tyckte du om receptet?