Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade kycklingfiléer med persika och chilisalsa

Mat med sting! Salsa med chili ger smak åt de goda kycklingfiléerna med persika och citron. En somrig och god rätt att njuta av.

Grillade kycklingfiléer med persika och chilisalsa
Grillade kycklingfiléer med persika och chilisalsa
Grillade kycklingfiléer med persika och chilisalsa
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 6kycklingfiléer
  • smör- till stekning
  • salt
  • peppar
  • soja- ljus
  • 100 gsallad- blandad
  • 3mozzarella
  • 4persikor
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlbasilika- och bladpersilja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili
  • 1citron
  • 0,5 dlpinjenötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg på bägge sidor. Salta och peppra.

  2. Pensla de stekta filéerna med lite ljus soja och lägg dem på utegrillen, grilla cirka 5 minuter på varje sida. Skär lite i en av de tjockaste filéerna för att kolla att de är färdiga.

  3. Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med persikoskivor och bitar av mozzarella.

  4. Mixa ihop urkärnad chili, vitlök, citron och olivolja med basilika, blad-persilja och pinjenötter till en salsa.

  5. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg upp på salladen.

  6. Ringla salsan över hela salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök