Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade kräftor med ­koriander- & kokossmör

Unna dig en riktig delikatess! Havskräftorna är grillade i chili, mynta, lime och vitlök.

Grillade kräftor med ­koriander- & kokossmör
Grillade kräftor med ­koriander- & kokossmör
Grillade kräftor med ­koriander- & kokossmör
Asa Dahlgren

Ingredienser

  • 2gröna chili
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 dlkoriander- hackad
  • 1 dlmynta- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 dlkokos
  • 1 msklimesaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 gsmör- rumstempererat
  • 8havskräftor- råa

Gör så här

  1. Hacka grön chili, vitlök, mynta och koriander grovt. Mixa samman med kokosflingor och limesaft med stavmixer eller matberedare. Smaka av med salt och svartpeppar och rör ut med smöret. Spara eventuellt lite av kokosmixen att servera till de färdiggrillade kräftorna.

  2. Dela kräftorna på längden med en vass kniv. Fördela smöret över kräftorna och lägg dem sedan med skalsidan neråt på grillgaller över fin glöd. Grilla i 3-5 minuter eller tills kräftköttet blivit vitt och fast.

  3. Servera kräftorna med gott bröd, sallad och eventuellt lite kokosmix.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök