Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vitlöksgrillade kingprawns. Chermoulasmöret med sin kryddiga smak smälter ner över de varma, nygrillade räkorna. Överblivet smör passar utmärkt till grillad fisk och andra skaldjur.
Smör: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Skala och pressa vitlöken. Repa och grovhacka persilja och koriander. Lägg alla ingredienser till smöret i en liten matberedare och mixa samman. Förvara smöret i rumstemperatur fram till servering.
Repa och finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Gnid in king prawnsen med vitlök och olja och trä dem på blötlagda grillspett av trä. Krydda spetten med flingsalt och peppar.
Grilla eller stek spetten i 1–2 min på varje sida beroende på storlek.
Lägg räkorna på ett fat, strö över persilja och servera med chermoulasmör och citronklyftor.