Styling: Elisabeth Johansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gochujangpasta är en koreansk fermenterad kryddpasta som har en ganska stark, rökig och söt smak. Den finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Kan bytas ut mot sambal badjak.
Skär karrén i ca 2 x 2 cm stora bitar. Lägg dem i en plastpåse och tillsätt gochangpasta, 1 msk olja och 1 tsk salt. Förslut påsen och massera in kryddpastan i köttet. Låt ligga ca 10 min.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela salladen. Skala och skär löken i stora klyftor. Pensla sallad och kött med 2 msk olja.
Trä upp köttet på spett och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Grilla sallad och lök 2–3 min med snittytan ner.
Servera spetten med ris, sallad, lök och sås.
Styling: Elisabeth Johansson